Autoverzekering / Motorverzekering

Heeft u een auto of motor? Dan wilt u natuurlijk goed verzekerd op weg. Maar welke dekking past het best bij u? U krijgt bij ons altijd een advies op maat. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Wettelijke aansprakelijkheid

Als u een motorrijtuig in uw bezit heeft, dan bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering voor dit voertuig af te sluiten. De WA-verzekering dekt de schade die u met het voertuig aan anderen toebrengt.

Volledig casco dekking (All-risk)

Deze verzekering dekt de schade aan de auto zelf, ook als u deze zelf heeft veroorzaakt.

Beperkt casco dekking

Deze verzekering dekt schade als gevolg van onder andere brand, diefstal en joyriding, ruitbreuk, storm, blikseminslag en aanrijding met dieren. De dekking verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Ongevallen- en schadeverzekering inzittenden

Een ongevallenverzekering voor inzittenden keert een vast bedrag uit als een van de inzittenden van de auto als gevolg van een ongeval invalide wordt of overlijdt. Een schadeverzekering voor inzittenden dekt de schade van de inzittenden na een ongeval, dit is de materiële schade, letselschade en gevolgschade.

Pechhulpdekking

U kunt op de meeste autoverzekeringen ook pechhulp in Nederland of Europa meeverzekeren. Bent u lid van de ANWB of een vergelijkbare organisatie dan krijgt u via deze organisaties waarschijnlijk al hulp bij pech. Gaat u naar het buitenland met de auto, kijk dan even na in welk gebied u deze hulp krijgt.

Nieuwwaarderegeling / Aanschafwaarderegeling

Deze aanvullende dekking geeft u bij schade een vergoeding op basis van de nieuwwaarde of aanschafwaarde van de auto in plaats van de dagwaarde van de auto. Deze dekkingen gelden alleen onder bepaalde voorwaarde, het kan zijn dat deze regelingen niet op uw auto van toepassing zijn. Bent u in deze aanvullende verzekeringen geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Bonusbescherming

Als u een schade veroorzaakt dan heeft dit vaak gevolgen voor de no-claimkorting die u op uw autoverzekering krijgt. Als u een bonusbeschermer aanvullend meeverzekerd gaat uw korting bij schade niet omlaag (bij één schade per jaar, bij meerdere schades per jaar gaat uw korting wel omlaag). Let op: een bonusbeschermer beschermt uw BM trede, de "echte" schadevrije jaren op uw polis worden na schade wel aangepast.

Verkeersrechtbijstand

Deze verzekering geeft u juridische hulp bij geschillen die ontstaan zijn tijdens deelname aan het verkeer en helpt u bij het verhalen van schade door schuld van derden. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering, dan kan het zijn dat onder deze verzekering ook geschillen in het verkeer zijn meeverzekerd. Kijk dit eerst na voordat u een aanvulling op uw autoverzekering meeverzekert.