Geschiedenis assurantiekantoor Bremer

Assurantiekantoor Bremer kent een lange geschiedenis. De oorsprong van het kantoor ligt in de jaren ’50. In de loop van de tijd groeide het bedrijf uit tot een professioneel en betrouwbaar assurantiekantoor.

Hoe het begon

Assurantiekantoor Bremer werd in 1954 opgericht door Siem Bremer. Siem Bremer was overdag actief in het schildersbedrijf van zijn vader en in de avonden en weekenden werkte hij als verzekeringsadviseur. Toen hij in 1964 besloot zich volledig aan de verzekeringen te wijden, ondersteunde zijn vrouw Stina hem, o.a. door de telefoon op te nemen en mensen te ontvangen.

Een echt familiebedrijf

In 1972 rondde Koos Bremer de HBS-B af en besloot hij een jaartje met zijn vader mee te werken. Dit beviel zo goed, dat hij is gebleven. Een aantal jaar later (1980) komt ook zoon Kees Bremer in het bedrijf na zijn opleiding op de Middelbare Landbouwschool. Hij neemt de buitendienst voor zijn rekening. In datzelfde jaar verhuist het kantoor van De Mulderstraat naar Vliestraat 1 in Oosterend.

Derde generatie

Als de oudste dochter van Koos Bremer - Ineke Bremer- haar studie bedrijfskunde heeft afgerond, doet ze op verschillende plekken werkervaring op. Na een verblijf van vier jaar in Ghana, besloot ze in 2008 terug te komen naar Texel. Vanaf dat moment is Ineke werkzaam bij Assurantiekantoor Bremer.